Frambozen azijn met honing
Frambozen
De framboos is een plant uit de rozenfamilie. De soort behoort evenals de gewone braam tot het geslacht Rubus. Tot dit geslacht behoren meer dan zeshonderd soorten.
De framboos zit vol met vitamine C, wat bijdraagt aan een gezonde huid. Tevens kan het hooikoorts, eczeem, astma en stress verlichten en zou zelfs preventief weken tegen kanker. Frambozen stimuleren de doorbloeding. Voor de zwangere vrouw zijn de frambozen gezond vanwege het hoge foliumzuurgehalte.
Frambozen bevatten vele malen meer antioxidanten dan bijvoorbeeld appels, tomaten en broccoli. Ongeveer de helft van de antioxidantwerking van frambozen wordt veroorzaakt door ellagitannines. Antioxidanten neutraliseren agressieve moleculen in het lichaam en voorkomen cel beschadiging.
Frambozen-azijn
Ingrediënten:
- 500 gram frambozen
- 200 gram biologische honing
- 750 milliliter azijn
Extra: Grote RVS of plastic kom, zeef en kaasdoek
Bereiding:
- Verwarm de azijn met de honing en roer tot alle honing is opgelost.
- Leg de frambozen in de kom en giet er de warme azijn met honing over.
- Laat de frambozen een nacht afgedekt staan
- De volgende dag de frambozen met azijn in de FreshMix-hp 40 seconden blenden.
- Bekleed de zeef met de kaasdoek en zet hem op de kom.
- Giet het frambozen-azijn mengsel in de kaasdoek en laat uitlekken. Wat over blijft in de kaasdoek kan weg.
- Giet de frambozen-azijn in glazen weckflessen en bewaar ze op een donkere en koele plek.
Voedingsstoffen:
Voedingswaarde/per 100 gram
Frambozen-azijn met honing | energie | vet | verz. vet | eiwit | koolhydraten | vezels |
69,8 Kcal | 0 gr | 0 gr | 0,8 gr | 15,5 gr | 1,0 gr |
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!