Pepermunt tegen suikerverslaving

Suiker is een hele goedkope grondstof en wordt door de voedingsindustrie tegenwoordig bijna overal in verwerkt. Ook daardoor werkt het verslavend omdat we langzaam aan, ongemerkt gewend zijn geraakt aan de zoete smaak van tomatenketchup, pindakaas, muesli, fruityoghurt, kant-en-klaar producten, brood, vleeswaren, mayonaise en ga zo maar door. Werkelijk overal wordt suiker in gestopt. Voor veel mensen is het een uitdaging om ons te wapenen tegen suiker. Suiker heeft veel nadelige effecten. Het maakt ons dik, het doet ons sneller verouderen en kankercellen zijn gek op suiker.Maar helaas is een verslaving vaak velen malen sterker dan ons gezond verstand. Meer informatie over de nadelen van teveel suiker tref je aan op Sugar film.

Professor Hoebel van Princeton University kwam erachter dat “suiker de receptoren op dezelfde trajecten stimuleert en activeert zoals drugs, heroïne of morfine doen.”The Journal of Psychoactieve Drugs vermelde in een studie gepubliceerd in 2010 dat ”een suiker verslavingdezelfde trajecten in de hersenen volgt zoals een verslavende drug dat doetGeen wonder dat een suiker verslaving voor de meesten van ons een moeilijke gewoonte is om vanaf te komen. Dit is vooral het geval wanneer je lichaam en je spijsverteringskanaal last hebben van gist, candidaparasieten en andere bacteriën die gek zijn op suiker. En dan hebben we het nog niets eens over de verschrikkelijkeontwenningsverschijnselen

Pepermunt

Gelukkig zijn er een aantal trucjes waarmee je je suiker verslaving kunt verslaanEén trucje dat voor veel mensenwerkt is het gebruik van een volledig natuurlijk product, pepermunt.

Alan Hirsch MD bestudeerde het vermogen van pepermunt om direct van invloed te zijn op het gedeelte in dehersenen dat doorgeeft wanneer we verzadigd zijnDit deel van de hersenen geeft aan of we een vol gevoel hebben na een maaltijdAlan Hirsch kwam tot de conclusie dat het inademen van pepermunt direct invloed heeft op het gedeelte in je hersenen dat over het verzadigingsgevoel gaatde ventromediale kern van de hypothalamus.

Wat is pepermuntolie?

Pepermunt olie wordt gewonnen uit de pepermuntplant (klinkt logisch). Je hebt het waarschijnlijk niet in de gaten, maar deze vloeistof gebruiken we praktisch elke dag in de vorm van tandpasta. Daarnaast wordt het ook in bijvoorbeeld snoepgoed gebruikt met een pepermuntsmaak.

Smaak

Het heeft een scherpe en luchtige smaak met een verfrissende werking. Menthol is de stof die voor de smaak zorgt. Naast de smaak, beschermt menthol je lichaam ook nog eens tegen virussen en bacteriën. Daarnaast heeft het ook nog een een goede invloed op je darmen zodat deze minder belast worden. Het helpt de “populatie” in de darmen in evenwicht te houden waardoor mensen met het prikkelbare darmsyndroom minder klachten krijgen.

Levomenthol

Levomenthol is het werkzame gedeelte van de olie. Het wordt niet alleen gebruikt tegen het versterken van de darmen maar ook bijvoorbeeld tegen jeuk, verkoudheid, vastzittende luchtwegen en bijholteontstekingen.
Levomenthol heeft de werking dat het ook nog eens de bloedvaten verwijdt, hierdoor zal het ook een verkoelende werking hebben op je huid.

Hoe te gebruiken?

Er zijn verschillende manieren op pepermuntolie te gebruiken. In de vorm van druppels, creme, zalf en zelfs is de vorm van snoepjes! Druppel enkele druppels (2-4) op je buik en voorhoofd, meng enkele druppels kokosolie met twee druppels pepermunt olie en druppel dit op je polsen. Inhaleer de olie direct of breng de pepermuntolie aan op je voeten. Verder kun je ook een diffuser gebruiken om pepermuntolie te inhaleren wanneer je suikerbehoefte opkomt

Waar kan ik het kopen?
Het makkelijkste waar je pepermuntolie kan kopen is in de lokale drogisterij, natuurwinkel of via een online webshop of  apotheek!

Eventuele bijwerking?

Op dit moment zijn er praktisch geen rare bijwerkingen aangetroffen bij het dagelijks consumeren van pepermuntolie mits men zich natuurlijk aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid houdt. Er zijn 1 kleine (zeer zeldzaam) bijwerking bekend en dat is wanneer men als het ware allergisch is voor deze olie.

 
Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *