Notenpasta met komijn
Een mooi biologisch recept vol met mineralen zoals: calcium, fosfor, magnesium en ijzer. Kortom een echt mineralen-recept. Let wel, dit recept kan niet door elke blender gemaakt worden. De gewone huis, tuin, keuken blender loopt of vast of gaat stuk. Dus let op wat de kracht van uw blender heeft. Kijk anders maar eens naar onze productinfo pagina, dit recept is echt voor krachtpatsers.
Nodig:
- 100 gram hazelnoten, geroosterd (biologisch)
- 100 gram walnoten, geroosterd (biologisch)
- 75 gram amandelen, met vlies (biologisch)
- 1 ½ theelepel komijnzaad (biologisch)
- 1 theelepel olijfolie plus meer om af te dekken in de pot (biologisch)
- ½ theelepel grof zeezout
Bereiden:
- Neem een grote koekenpan en rooster hierin de noten met komijnzaad tot alles lekker begint te ruiken.
- Doe alle noten met komijnzaad in de FreshMix-hp.
- Giet er een theelepel olijfolie bij.
- Zet de FreshMix-hp aan op 15 seconden.
- Mix hierna na de notenpasta naar wens grover of fijn.
- Doe de notenpasta over in een schone pot en giet er iets olijfolie over.
Noot: niet alle blenders kunnen dit recept aan!
Voedingswaarde/per 100 gram
hazelnootpasta met komijn | energie | vet | verz. vet | eiwit | koolhydraten | vezels |
688 Kcal | 64,0 gr | 4,9 gr | 16,6 gr | 8,1 gr | 6,5 gr |
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!