Napolitaanse linzensoep met basilicum
Napolitaanse linzensoep met basilicum, wie wordt daar niet blij van? Het is gemakkelijk te maken, gezond en weinig calorieën. Een heerlijke soep, die je een warm gevoel geeft van binnen.
Er zijn veel verschillende soorten linzen, witte, groene, rode, gele, oranje en bruine linzen en ze hoeven maar kort te koken. Voor deze Napolitaanse linzensoep met basilicum heb ik oranje linzen gebruikt. Linzen zijn rijk aan vezels, net zoals alle andere peulvruchten. Verder bevatten ze onder andere ijzer, fosfor, koper, B1, tryptofaan en mangaan. Omdat linzen een hoog vezelgehalte hebben zijn ze perfect voor je darmen en zorgen voor een goede spijsvertering. Linzen zorgen voor veel energie, terwijl ze langzaam en gelijkmatig verteerd worden, wat je darmen dan weer ten goede komt.
Wanneer je de linzen gekookt hebt en je geen soep maakt, maar een ander gerecht en je hebt een restje over, kun je ze ook prima gebruiken door een salade of even opbakken.
Ingrediënten:
- 250 gram oranje linzen
- 200 gram snacktomaatjes
- verse basilicum
- groente bouillonblokje
- 1 liter kokend water
- 2 teentjes knoflook
- olijfolie
- peper
- zout
Bereidingswijze:
- de linzen goed afspoelen en 4 uur laten wellen in een kom met koud water
- daarna de linzen 15 minuten koken
- 1 liter water koken en het bouillonblokje erin oplossen
- teentjes knoflook versnipperen en even aanbakken in de pan met olijfolie
- tomaatjes halveren en even meebakken
- na 20 minuten de linzen afgieten en in de blender doen
- tomaatjes en de knoflook erbij doen
- de bouillon ook toevoegen
- peper en zout naar smaak toevoegen
- en handje blaadjes verse basilicum fijnhakken en door de soep doen
- wanneer de soep te dik is nog wat heet water toevoegen
Zo lekker!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!