Kruidig bananenbrood

Ben jij op zoek naar gezond recept in Sinterklaassfeer? Wil jij ook van iets lekkers kunnen genieten terwijl anderen zich tegoed doen aan gevulde speculaas en pepernoten? Dan is dit kruidige bananenbrood een fijn alternatief.

Wat heb je nodig:

  • 3 rijpe bananen
  • 10 verse ontpitte dadels
  • 3 eieren
  • 75 gram havermout (ik vermaal het havermout tot meel in de blender). Heb je geen blender, dan kan je ook de havermout zo toevoegen.
  • 75 gram amandelmeel *
  • 1 tl kaneel
  • 4 tl speculaaskruiden/koekkruiden
  • 2 tl bakpoeder
  • Snufje zout

*Je kunt ook andere soorten meel gebruiken, zoals: boekweit, quinoa meel, speltmeel.

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden. Vermaal de havermoutvlokken in een blender, keukenmachine of een staafmixer. Maak een gladde massa van de bananen en dadels met een staafmixer. Klop de eieren luchtig met een snufje zout. Meng nu alles door het bananenmengsels. De opgeklopte eieren, het meel, kaneel, speculaaskruiden en het bakpoeder. Meng dit alles goed door elkaar met een lepel. Vet een cakeblik in met wat olijfolie of kokosolie en giet hierin het beslag. Bak het bananenbrood 45 minuten in het midden van de oven. Haal na 45 minuten uit de oven en laat het bananenbrood nog even afkoelen voordat je deze uit de vorm haalt.

Geniet ervan!

 
Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *