Italiaanse tomatensoep met crème fraîche
Vandaag een heerlijke Italiaanse tomatensoep met crème fraîche. Het is een simpel te maken, maar oh zo lekkere soep, met heel weinig calorieën.
Tomaten komen oorspronkelijke afkomstig uit Meso-Amerika, waar de voorvaderen van de Inca’s en de Maya’s kleine varianten kweekten. Later kwamen de tomaten naar Spanje, Italië en de rest van Europa. In Nederland is de tomaat niet meer weg te denken! Tomaten hebben ontzettend veel goede eigenschappen. Je kunt ze overal in gebruiken, salades, sauzen, soepen, zowel in koude als in warme gerechten. Zo bevatten tomaten gigantische hoeveelheden vitamine C en grote hoeveelheden vitamine A. Tevens zitten er vitamine B1, B2 en B6 in, wat goed is voor de vorming van bloedcellen. Tomaten zijn calorie-arm en maken dus niet dik! Tomaten hebben ook een alkalische werking, wat verzuring tegengaat, wat weer helpt tegen vermoeidheid en slapeloosheid.
Met deze tomatensoep met Italiaanse kruiden en een beetje crème fraîche heb je een heerlijk lunchgerecht of een voorgerechtje. Serveer er een paar stukjes stokbrood bij …
Smakelijk eten!
Ingrediënten:
- 250 gram trostomaten
- 1 klein uitje
- 0,5 teentje knoflook
- 2 theelepels Italiaanse kruiden
- 1 eetlepel crème fraîche halfvet
- paar blaadjes basilicum
Bereidingswijze:
- snijd de tomaten, het halve knoflookje en het uitje in stukken en doe het in de blender
- Italiaanse kruiden erbij doen
- doe er 2 glazen kokend water bij
- zet de blender een paar minuten op de hoogste stand en doe het geheel in een soepkop
- leg de crème fraîche in het midden van de soep en garneer met een blaadje basilicum
Klaar is deze heerlijke Italiaanse tomatensoep!
Voedingsstoffen voor de Italiaanse tomatensoep
Italiaanse tomatensoep met crème fraîche | calorieën | vetten | verz. vetten | koolhydraten | eiwitten | vezels |
per 100 gram | 40,06 | 2,08 gram | 1,15 gram | 3,8 gram | 0,82 gram | 1,38 gram |
Bron: Nevo
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!