Homemade granola bars
Op zoek naar een gezond en goed vullend tussendoortje? Probeer dan eens deze zelfgemaakte mueslirepen. Niet alleen weet je precies wat je eet, het is ook erg lekker! Ideaal om mee te nemen naar school of als je gaat sporten. Inmiddels ben ik al aardig bekend bij mijn vrienden om mijn homemade granola bars :-). Je kunt deze granola bars in de oven bereiden, maar je kunt er ook voor kiezen deze in de droogoven te doen.
Voor dit recept gebruikten we een Excalibur droogoven met 9 laden. Voordeel van een droogoven is dat deze wordt verwarmd op 43 graden waardoor de vitaminen en mineralen behouden blijven en dat je met 9 laden grote hoeveelheden in éen keer kunt maken. Verder kun je eindeloos variëren met de granola bars en zijn ze gedroogd zelfs maanden houdbaar. Ideaal dus om met je vakantie in Frankrijk een grote lading hiervan mee te nemen :-).
Omdat niet iedereen over een droogoven beschikt, tref je hieronder het recept aan voor een normale oven. Deze mueslirepen heb je binnen drie kwartier gemaakt.
Wat heb je nodig?
- 250 gr haver
- 75 gr gedroogde rozijnen of cranberries
- 100 gr pecannoten
- 25 gr geroosterde pompoenpitten
- 2 eetlepels chia zaadjes
- 1 kopje plantaardige melk
- 1 kopje kokosolie (extra vierge)
- 2 theelepels kaneel
- 1/2 tl himalya- of keltisch zout
?????
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!