Herfstachtige pompoensoep
De pompoen hoort helemaal thuis in het herfstseizoen, vooral ook vanwege zijn mooie oranje kleur. Daarom een recept voor een heerlijke pompoensoep. Pompoenen bevatten veel ijzer, vitamine A, B, C en caroteen en is daarom erg gezond.
Ingrediënten:
- 1 kleine halve pompoen
- ½ teentje knoflook
- Stukje verse gember
- ½ bouillonblokje
- 1 kleine rode ui
- Ongeveer 2 eetlepels olijfolie
- snufje peper en zout
Bereidingswijze Pompoensoep:
De pompoen wassen en in niet al te grote stukken snijden. Pitten verwijderen (deze kun je eerst drogen en in een koekenpan opbakken. Dit is lekker in een salade of bij fruit).
Schil en rasp de gember. Snipper het uitje en de knoflook. Alles tegelijk in de blender doen. Peper en zout naar smaak toevoegen. Twee kopjes water erbij en blenden tot er een egale massa ontstaat.
Gebruik blender:
- Eerst de blender op pulseren aanzetten (grote knop naar links / blauw licht ontstaat).
- Alle ingrediënten toevoegen en blenden (knop naar rechts).
- Wanneer de stukken toch te groot zijn, deze kleiner maken en weer blenden.
Na het blenden de pompoensoep nog even opwarmen en je hebt een bord heerlijke soep !
eet smakelijk.
Voedingsstoffen
Per portie
calorieën | vetten | verz. vetten | koolhydraten | eiwitten | vezels | suikers | |
Pompoensoep | 365 | 28,02 gram | 4,30 gram | 29,46 gram | 4,82 gram | 2,4 gram | 7 gram |
Bron: Nevo
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!