Heerlijke hummus als superfood

Hummus wordt al eeuwenlang gegeten in het Midden-Oosten, Noord-Afrika en Turkije. Tegenwoordig wordt het overal veel gegeten, gewoon omdat het lekker en gezond is!
Deze supergezonde puree op basis van kikkererwten wordt gezien als superfood, want kikkererwten zijn rijk aan eiwitten en bevatten langzame koolhydraten. Ze zitten boordevol voedingsvezels die helpen bij een gezonde darmwerking en geven een lang verzadigingsgevoel. Ook bevatten kikkererwten diverse mineralen zoals magnesium, ijzer, calcium en vitamine B11.

Nog een leuk weetje voor vrouwen: kikkererwten bevatten ook fyto-oestrogenen. Dit natuurlijke hormoon helpt vrouwen tegen overgangsklachten en is een grote hulp in de strijd tegen osteoporose na de menopauze.

Hummus kun je eten met een warm pitabroodje, op crackers of een stokbroodje en het is ook erg lekker in combinatie met zongedroogde tomaten, tonijn of plakjes komkommer. Eigenlijk is het altijd lekker!

Ingrediënten:

  • 1 blikje kikkererwten 310 gram (uitlekgewicht 265 gram)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel tahin
  • 4 eetlepels olijfolie
  • ½ theelepel gemalen komijnzaad
  • blaadje Basilicum als decoratie

Bereidingswijze:

  • Doe de (uitgelekte) kikkererwten met de olijfolie, de tahin en de knoflook in de blender
  • Bewaar het uitgelekte vocht van de kikkererwten (dat geeft nog meer smaak aan de hummus)
  • Laat de blender net zo lang draaien tot je een gladde, romige pasta hebt
  • Voeg vervolgens het uitgelekte vocht toe en zoveel water dat het een goed smeerbaar mengsel wordt
  • Roer je de gemalen komijn erdoor
  • Op smaak brengen met zout en peper en een beetje olijfolie er overheen sprenkelen, basilicumblaadje erop…

Smullen maar!

Voedingsstoffen Humus

Humus als superfood  calorieën vetten verz. vetten koolhydraten eiwitten vezels suikers
per 100 gram 278 21,39 gram 2,88 gram 13,39 gram 6,23 gram 6,64 gram 0,03 gram

Bron: Nevo

 
Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *