Brusselse Soep
• 750 g spruitjes
• 250 g aardappelen
• 1 ui
• 1 liter water
• 2 selderstengels
• 2 dikke plakken gerookt spek
• 25 g boter
• peper en zout
Bereiding:
• Was de selderstengels en de spruiten en maak de ui schoon.
• Leg 12 spruitjes apart voor de afronding
• Schil de aardappelen.
• Braad het in blokjes gesneden spek.
• Blend de spruiten, selderstengels, aardappels en ui tot een gladde massa.
• Voeg eventueel voor een vollere smaak de helft van het vet van de gebraadde spek toe.
• Bak in het overige vet de 12 spruitjes tot ze goudbruin zijn.
• Blend de massa met het water tot het warm is.
• Leg op het bord de gebakken spek en spruiten en giet daarover de geblende warme soep.
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!