Bloemkoolsoep met kerrie en mosterd
Lekkere hete bloemkoolsoep met kerrie en mosterd voor de koude winteravond. Bloemkool is heel gezond! Deze bloemkoolsoep met kerrie en mosterd bevat heel veel vitamine C en tevens vitaminen K, B6 en B11. Aan mineralen bevat deze groente fosfor, kalium, magnesium en mangaan. Bloemkool heeft vitamine C als antioxidant en werkt op deze manier beschermend tegen kanker. Het bevat ook een zeer hoog percentage calcium en is dan ook zeer goed voor je botten. Wat ook een leuk weetje is, is dat bloemkool vanwege de vezels ook meewerkt aan een gezonde spijsvertering. Dus een lekker gezond wintersoepje!
Samen met de mosterd en de kerrie is het uitermate geschikt om te eten op een koude, winterse dag. De mosterd is een lekkere pittige aanvulling in deze bloemkoolsoep. De roomboter die we in dit gerecht gebruiken voor het fruiten van het uitje is juist heel gezond en zit vol met goede verzadigende vetten. Het natuurlijke linolzuur in de boter zorgt ervoor dat de vetverbranding wordt bevorderd, dus je zou kunnen zeggen dat roomboter helpt om af te vallen. En… mensen met een lactose-allergie kunnen ook gewoon roomboter eten.
Ingrediënten:
- 500 gram bloemkool
- 2 theelepels kerriepoeder
- halve liter kokend water
- 1 groentebouillonblokje
- 1 uitje
- 2 eetlepels grove mosterd
- klont ongezouten roomboter (10 gram)
- zout en peper
Bereidingswijze:
- snijd de bloemkool in stukken, was deze en kook de bloemkool 10 minuten in het water met een bouillonblokje gaar
- pel het uitje, snijd in kleine stukjes en fruit het met de boter en de kerrie in een koekenpan
- doe de gekookte bloemkool met vocht en al in de blender
- daarna het uienmengsel met kerrie erbij doen
- de mosterd toevoegen
- blender eerst even paar keer op de crushstand en daarna een paar minuten op de hoogste stand aanzetten
- even afmaken door zout en peper naar smaak toe te voegen
- mocht de soep te dik zijn kun je er wat heet water aan toevoegen
Eet smakelijk!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!