Zoete-aardappelsoep met pompoenpitten en sesamzaad
Dit herfstweer vraagt om een lekkere warme soep. We inspireren je graag met deze heerlijke, kruidige zoete-aardappelsoep, waar behalve zoete aardappelen ook wortel en paprika in zit. De soep is snel en makkelijk te maken en wordt versierd met kwark met limoenrasp en geroosterde pompoen- en sesamzaadjes.
Voor 3 tot 4 personen heb je nodig:
2 zoete aardappelen, in blokjes
3 wortels (of 1-2 winterwortels), geschrapt en in blokjes
1 paprika, in blokjes
3 teentjes knoflook, fijngehakt
1 theelepel kardemompoeder
halve theelepel kurkuma
halve theelepel kaneel
halve theelepel cayennepeper
1 liter groentebouillon
4 eetlepels pompoenpitten
2 eetlepels sesamzaad
2 theelepels honing
5 eetlepels kwark
rasp en sap van 1 limoen
halve rode peper, in dunne ringetjes
Bereiding:
Kook de zoete aardappel, wortel, paprika, knoflook en specerijen in ongeveer 20 minuten gaar in de groentebouillon.
Pureer de soep, en zeef deze eventueel om een zijdezachte structuur te krijgen. Rooster de pompoenpitten en het sesamzaad in een droge, hete koekenpan; voeg dan de honing toe. Roer snel en goed door en laat afkoelen op een bakplaat. Bestrooi met zout en peper naar smaak. Meng de kwark met de limoenrasp en -sap en de rode peper-ringetjes. Verdeel de soep over de borden en schep in elk bord een lepel van het kwarkmengsel. Daarna bestrooi je het met de pompoenpitten en sesam.
Geniet ervan!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!