Wortel Notenbrood

Wortel notenbrood

Hartige notenbrood smaakt heerlijk en kan je zo zonder beleg eten. Verder is het vrij van gluten en fytinezuur en bovendien erg voedzaam door de gezonde vetten en eiwitten. Je kunt dit notenbrood eten als tussendoortje of bij heerlijk bij een maaltijdsalade.

Ingrediënten  wortel notenbrood (voor 4 personen)

  • 300 gram wortelen
  • 2 kleine (rode) uien
  • 180 gram ongezouten en ongebrande noten zoals:
    • hazelnoten, walnoten, macadamia’s, paranoten, cashewnoten, amandelen en pecannoten
  • 10 stuks gedroogde tomaten
  • 3 grote eieren
  • 2 el ghee of kokosolie
  • 15 gram verse peterselie
  • 1 eetlepel (gemalen) komijnzaad
  • 2 teentjes knoflook
  • kurkuma, peper

Bereidingswijze

  • De wortel grof raspen in de blender (pulse stand)
  • In de blender of keukenmachine de noten, ui, tomaten, eieren, knoflook en peterselie fijnmalen (pulse stand)
  • De geraspte wortel en specerijen toevoegen
  • Een cakevorm bekleden met bakpapier of invetten met olijfolie of roomboter. Alle ingrediënten mengen en in de cakevorm schenken.
  • De cakevorm veertig minuten in de oven plaatsen op 180 graden Celsius.
 
Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *